Kickboksen: een combinatie van focus en ontspanning - Personal VA
635
post-template-default,single,single-post,postid-635,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Kickboksen: een combinatie van focus en ontspanning

Help ik sta altijd AAN!

Heb jij ook dat gevoel dat je als ondernemer altijd AAN staat? Hoeveel momenten zijn er dat jij echt kunt ontspannen?
Ik moet je bekennen dat ik het best lastig vind. Als je mij kent dan weet je dat ik een sportfanaat ben. Hardlopen, fitness, kickboksen en bootcampen….ik houd ervan. Ik probeer er wekelijks tijd voor vrij te maken, omdat ik weet dat het voor mij ontspannend werkt. Ik heb het nodig om de batterij weer op te laden.
Maar soms…..als mijn hoofd gewoon heel vol zit…..ik continue met mezelf in gesprek ben………loop te piekeren……..scenario’s al herhaaldelijk heb afgespeeld. Dan lukt het mij gewoon echt niet om te ontspannen. Als ik bijvoorbeeld een uur aan het hardlopen ben, dan heb ik héél veel tijd om te bedenken wat ik ga doen als ik klaar ben. Ben ik alweer een hele planning aan het maken. En dat voelt niet relaxed. Mijn gedachtes gaan met me op de loop. Hoe ik dat heb opgelost? Inmiddels loop ik met een vriendin, dat scheelt een hoop kan ik je vertellen. We hebben fijne gesprekken tijdens het lopen en dan sta ik echt even UIT.

Turn me off!

Wanneer sta ik nog meer UIT? Als ik aan het kickboksen ben! Bij kickboksen is FOCUS één van de belangrijkste aspecten. Focus op de tegenstander, maar ook op jouw doelen en tactieken. Even afdwalen met je gedachten is geen goed idee tijdens de les kan ik je vertellen. Het geeft de tegenstander de mogelijkheid om toe te slaan en aan te vallen. Bij kickboksen leer je te handelen vanuit focus, kracht en rust. Na afloop van de lessen zit ik boordevol energie en ervaar ik ontspanning. De realisatie dat ik alleen maar bezig ben geweest met de les, totale FOCUS. Voor de rest bestond er echt even helemaal NIETS.

Hoe zorg jij er voor dat je je hoofd even lekker “leeg” kan maken? Heb jij daar als ondernemer tijd voor of zou je daar meer tijd voor willen hebben? Vraag je je af hoe je die extra vrije tijd kunt realiseren? Als Virtual Professional op het gebied van Office & HR Support kan ik je taken uit handen nemen. Zodat jij meer focus hebt. Focus op het realiseren van meer groei of op een betere balans werk-privé.