Ik werd er even helemaal stil van... - Personal VA
863
post-template-default,single,single-post,postid-863,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Ik werd er even helemaal stil van…

Voor een project werd mijn lieve opdrachtgever Dees van Oosterhout gevraagd om iets over mij te vertellen. En Dees, wat heb je het prachtig onder woorden gebracht. Ik heb er echt geen woorden voor. Zoals jij dit beschreven hebt……dit is precies waarom ik jou als opdrachtgever zo enorm bewonder, als persoon en qua vakmanschap. Een fantastische ondernemer en vrouw ben je. Een voorbeeld voor velen! En dat je de moeite hebt genomen om het zo uitgebreid op te schrijven….geweldig!

Lees hieronder het verhaal van mijn opdrachtgever (Dees). Je kunt je na het lezen vast wel voorstellen dat ik er enorm ontroerd door raakte.

Voor mij is Jolanda zo bijzonder als secretaresse omdat ze een hele mooie combinatie heeft van een aantal paradoxaal lijkende eigenschappen.

Ze is representatief, echt iemand die ik naar mijn klanten durf te sturen, een cursist vraagt soms of zij ook in beeld komt? In dat opzicht kan ze prima op de voorgrond treden en laat ik haar graag toe in mijn cursussen. Anderzijds verstaat ze uitermate de kunst om mij op de voorgrond te laten en zich daaraan ondersteunend en op de achtergrond op te stellen. Ze verstaat de kunst van het positie kiezen.

Ze is zelf een ondernemer, ze is ondernemend en initiatiefrijk en ook druk. Ze snapt mij als ondernemer, dat ik soms te veel opdrachten oppak en ze snapt dat soms iets snel moet. Daaraan heeft ze aan 0 woorden genoeg, ik hoef dingen niet uit te leggen. Aan de andere kant kiest ze de positie van ondersteuner, laat ze mij mijn bedrijf leiden op mijn manier. Zij heeft vast haar eigen mening en kleur, maar ze blijft neutraal en laat mij mijn kleur geven aan mijn onderneming.

Ze is snel qua timing, snel van begrip, snel qua uitvoering en aan de andere kant verstaat ze de kunst om toch zaken precies door te vragen als dat nodig is en dan ook bij mij door het harnas heen te breken en tijd te vragen.

Jolanda is kwetsbaar, heeft af en toe veel te verstouwen privé, maar ze verstaat de kunst van het overleven, van het optimisme. Ze heeft vaak geen keuze over de zaken die op haar pad komen, maar zij verstaat wel de keuze van hoe ermee om te gaan. Ze maakt een duidelijk verschil wat je te accepteren hebt, en de eigen persoonlijke vrijheid van hoe ermee om te gaan. Ze is een rasoptimist, gek op haar gezin, door en door geliefd door haar partner en vol liefde voor.

Jolanda is toegewijd aan mijn resultaat any time soms tot diep in de nacht, maar op de een of andere manier verstaat ze de kunst om te blijven sporten, leuke dingen te doen en het leven te vieren met partner en vriendinnen.

Jolanda is enerzijds ‘blauw’, gestructureerd, uiterlijk rustig, maar aan de andere kant ook enorm gedreven, resultaatgericht en creatief.

Deze combinatie van eigenschappen is heel bijzonder en maakt Jolanda een bijzonder mens.

Waarom is Jolanda een fijn persoon om mee samen te werken?

Juist omdat ze altijd vrolijk is en optimistisch. En er heel vaak wel iets kan, ook al zit ze in de auto of is ze bij een andere klant.
Ze veroordeelt me niet, maar ondersteunt me daar waar ik dat nodig heb, zonder vooroordeel dat ik een chaoot of digibeet ben… Zou kunnen dat ze dat wel eens denkt…? (of meerdere malen per dag…) Jolanda is ook gewoon een lief mens die ik de wereld gun!

Wat ze nooit zou vergeten?

Mij midden in de nacht een mail te sturen dat ik een mail niet moet replyen omdat de klant daar nog in cc staat. Alles, volgens mij is ze nog nooit iets vergeten

Wat is de sterke eigenschap van Jolanda?

Zie hierboven, juist de integratie van al die eigenschappen is haar kracht. Haar ausdauer, haar doorzettingsvermogen, haar rust, ze laat zich niet opnaaien, althans niet uiterlijk, haar servicebereidheid, haar inlevingsvermogen en haar vermogen tot het leveren van maatwerk.

Als je aan Jolanda denkt, wat komt dan in je op?

Mijn dankbaarheid dat ze me door de onlinecrisis heeft geloodst met haar zoom idee. Haar subtiele manier van zaken herinneren aan nieuwsbrieven, vragen die nog open staan. Haar veelzijdigheid, haar multitalent. Dankbaarheid dat ze voor me is, ik zou niet meer weten wat ik zonder haar moet. Ik hoop dat ze dit blijft doen. Ik hoop dat ik haar niet teveel belast op tijden die ze eigenlijk niet voor me werkt. Ik hoop dat ze echt voldoende aan Jolanda denkt.

Kun je Jolanda als persoon omschrijven?

Een mooie, lieve, veelzijdige, hardwerkende vakvrouw die de kunst verstaat maatwerk te leveren, lef heeft, kan begrenzen en vanuit haar hart en met liefde zonder oordeel, werkt. Ze straalt vreugde en klasse uit.

#virtualassistant #virtualprofessional