Hoe je in 10 stappen bent voorbereid op de wet AVG - Personal VA
383
post-template-default,single,single-post,postid-383,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Hoe je in 10 stappen bent voorbereid op de wet AVG

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit is een privacywet die geldt in de hele Europese Unie (EU). Dankzij de AVG is de bescherming van persoonsgegevens in alle landen van de EU op dezelfde manier geregeld en gelden in elke lidstaat dezelfde regels.
De AVG versterkt de positie van de betrokkenen (de mensen van wie gegevens worden verwerkt). Zij krijgen nieuwe privacyrechten en hun bestaande rechten worden sterker. Organisaties die persoonsgegevens verwerken krijgen meer verplichtingen. De nadruk ligt op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden.
Als organisatie kun je nu alvast stappen ondernemen om straks klaar te zijn voor de AVG. Om je hierbij te helpen, heeft de Autoriteit Persoonsgegevens de 10 belangrijkste stappen voor je op een rijtje gezet.

In bijgaand 10-stappenplan krijg je inzicht in een aantal belangrijke AVG-thema’s.

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/sites/default/files/atoms/files/2017-11_stappenplan_avg_online_v2.pdf

Succes met de voorbereiding! Start op tijd, zodat je snel kan zien of je al AVG-proof bent.
Mocht je ondersteuning wensen van mij als personal virtual assistant….let me know!

Neem contact met me op via mijn contactpagina:

https://personal-va.nl/contact-personal-virtual-assistant/

Om up to date te blijven omtrent de wet AVG is het aan te bevelen om regelmatig op de website van de autoriteit persoonsgegevens te kijken.
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/