11 tips voor meer lucht in je agenda! - Personal VA
477
post-template-default,single,single-post,postid-477,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

11 tips voor meer lucht in je agenda!

Soms kan 1 blik in je agenda voor de komende week je al een gejaagd, onrustig gevoel geven. En dat werkt helemaal niet prettig. Tijd voor een andere aanpak! Zodat je weer wat meer rust (en ruimte) in je hoofd krijgt. Ik geef je 11 tips voor meer lucht in je agenda.

 

Werk met één agenda voor je werk- en privéafspraken, dan ben je het meest efficiënt. Je houdt dan overzicht en je vermijdt overlap.

Noteer afspraken en to do’s altijd meteen in je agenda. Niet uitstellen! Noteer ook alle relevantie informatie er gelijk bij.

Noteer voor langere periode alle terugkerende afspraken: feestdagen, vaste wekelijkse vergaderingen,
activiteiten van de kinderen, je routinetaken, je vakantie…Dit zorgt direct voor meer ruimte in je hoofd….en je vergeet ze niet!

Plan niet meer dan zes (bij voorkeur zelfs minder) van de acht uur vol.

Houd elke dag een half uur vrij om onverwachte taken te verwerken of achterstand in te halen.

Houd rekening met reistijd, plan een blok reistijd voor en na je afspraak.

Plan minstens een kwartier tussen vergaderingen of afspraken. Geef jezelf even de kans om je voor te bereiden voor de volgende afspraak.

Houd elke week twee dagdelen vrij die je zelf kunt invullen. Lijkt misschien veel, maar je er zijn altijd taken die je op deze momenten kunt uitvoeren.

Afspraak verplaatsen? Geen probleem, maar plan die meteen opnieuw in. Anders vergeet je afspraken of gaan ze verloren.

Check je agenda geregeld: op het eind van je werkdag voor de volgende dag, vrijdag voor de week erop, zondag eventueel voor maandag.

Probeer zo te plannen dat je een aantal uur, of misschien een hele dag of enkele dagen per week aan dezelfde opdracht kunt werken – switchen tussen projecten en klanten is niet altijd even effectief.

Start vandaag nog met het in praktijk brengen van bovenstaande tips. Daarna nog steeds op zoek naar meer lucht in je dagelijkse werkzaamheden? Behoefte aan focus? Neem  CONTACT  met me op!